Fanfare Festivals komend weekend van start
50 jaar film Fanfare daar zit muziek in

GIETHOORN- Vanaf zaterdag vindt het eerste Fanfare Festival weekend plaats aan de dorpsgracht van Giethoorn. Bezoekers, inwoners en deelnemers kunnen de gehele middag reken op fanfare spektakel op en aan het water aan het einde van de middag fanfare optredens.

Na een muzikale opwarming op het water, maken de fanfares zich op voor verschillende optredens in het dorp. Op zaterdag van 16.00 uur tot 17.00 uur treedt het Vollenhoofsch Fanfare op bij Café Restaurant Smit en van 17.00 uur tot 18.00 uur speelt de Harmonie Wesepe bij Restaurant De Punter. Zondag blaast Fanfare St. Caecilia Heeten het eerste Festival weekend uit bij Restaurant De Grachtenhof tussen 16.30 uur en 17.30 uur.

Strijd om felbegeerde Fanfare bokaal
Een feestelijk geheel moet het worden, maar dit gaat wel gepaard met een heuse strijd. Het publiek is de dagjury en beoordeelt middels kaarten de Fanfares op o.a. de criteria originaliteit en muziek. Beoordelingskaarten kunnen bij deelnemende ondernemers (te herkennen aan de 50 jaar Film Fanfare vlag) worden ingeleverd. De beste fanfares gaan door naar de finale. Op 18 oktober, tijdens de kunst- en cultuurmarkt, wordt de eindstrijd gevoerd om de felbegeerde Fanfare bokaal.

Dirigent op doek
Fanfare filmster Albert Mol is dit weekend dirigent op doek en onderdeel van de Atelierroute Giethoorn-Steenwijk. Enkele schilders gaan met het film fanfare-thema aan de slag in Giethoorn bij Grand Café De Fanfare en Atelier 66. Tijdens de Atelierroute openen 16 kunstenaars in de regio zowel zaterdag als zondag van 11.00 uur tot 17.30 uur hun ateliers.

RTV Oost mediapartner 50-jarig jubileum ‘Fanfare’
RTV Oost is de mediapartner van 50 jaar Film Fanfare en doet verslag van alle speciale evenementen rond het 50-jarig jubileum van de Film Fanfare. Vrijdagavond 16 mei is de mediastart in het TV Oost programma ‘En Dan Nog Even Dit’ (18.21 uur). Het Radio Oost programma ‘Buurten’ zendt zaterdagochtend 17 mei vanaf 08.00 uur live uit vanuit café De Fanfare.

Finale Fanfare Festival
De overige Fanfare Festivals vinden plaats op 25 en 31 mei en 1,7 en 8 juni. Zaterdag 24 mei brengt mannenkoor de Flagellanten shanty's en zeemansliederen ten gehore langs de grachten van Giethoorn. Op zaterdag 5 en 26 juli is er een ‘Drijf-in’ vertoning van Fanfare op een groot scherm.