Cultfilm Fanfare onderwerp van gesprek op Filmfestival Cannes

50 jaar Film Fanfare in Giethoorn extra feestelijke strijd

Giethoorn – Het tweede weekend van het Fanfare Festival in Giethoorn, was een dubbel succes. Een internationale jury roemde in Cannes tijdens het 61ste filmfestival verschillende films en sprak over de Cultfilm Fanfare. In Giethoorn ging St. Caecilia uit Vasse een heuse strijd aan met Muziekvereniging St Jozef uit Reutum.

Door de bekende klanken van de dubbelmars Fanfare in Es te spelen, trokken beide korpsen groot publiek. Men waande men zich even in 1958 toen Giethoorn voor de Cultfilm Fanfare van Bert Haanstra de fictieve naam Lagerwiede kreeg.

Het hele jaar vinden er talloze activiteiten in Giethoorn plaats om te vieren dat het precies vijftig jaar geleden is dat de film Fanfare in première ging.

Komend weekend gaat de strijdt om de felbegeerde Fanfare bokaal weer verder. Op zaterdag is er in het begin van de middag een muzikaal opwarmen door de Gieterse dorpsgracht door het Hasselts Fanfare. Om 16.00 uur treedt dit Fanfare op bij Vistario Hubanet aan het kanaal Beukers-Steenwijk.

Giethoornse Fanfare
Het Giethoornse Fanfare, weer volop werkende aan een zonnige toekomst, speelt zondag samen met haar Malletband bij Smit’s paviljoen en Restaurant ‘t Vonder. ‘We gaan voor een finale plaats op 18 oktober! We stonden er 50 jaar geleden ook’, aldus de voorzitter de heer Doornbos. Ook Muziekvereniging Crescendo Excelsior uit Nieuwleusen gesponsord door Histomobil treedt om 16.00 uur op aan de Ds. T.O. Hylkemaweg. Beide korpsen maken in de middag al varend muziek om het publiek alvast op te warmen : kortom een bezoek waard.

Vergeet niet ook een beoordelingskaart in te vullen! Het publiek is de dagjury en beoordeelde de Fanfares op o.a. de criteria originaliteit en muziek, de kaarten kunnen bij de deelnemende ondernemers (te herkennen aan de 50 jaar Film Fanfare vlag) worden afgehaald en ingeleverd.

De volgende optredens vinden plaats op 7 en 8 juni, tevens brengt op 8 juni mannenkoor de Flagellanten shanty's en zeemansliederen ten gehore langs de grachten.

Op 18 oktober, tijdens de kunst- en cultuurmarkt, wordt de eindstrijd gevoerd om de felbegeerde Fanfare bokaal.

Tussenstand: Vollenhoofsch Fanfare aan kop

De tussenstand is na twee Fanfareweekenden als volgt:
1. Vollenhoofsch Fanfare 8.24
2. Fanfare St. Caecilia Heeten 8.19
3. Muziekvereniging Reutum 7.78
4. De Harmonie Wesepe 7.45
5. St. Caecilia Vasse 7.35

In het decor van de Film naar de Film
Ook bijzonder in het Fanfareprogramma zijn de twee ‘Drijf-in’ vertoningen van de film Fanfare op groot scherm aan het water. Iedereen kan op zaterdag 5 juli in Dwarsgracht bij Restaurant De Otterskooi en op 26 juli aan de Ds. T.O. Hylkemaboulevard in Giethoorn de film Fanfare op groot scherm zien vanuit de eigen boot of op de wal! Let op de sprookjesachtige gondelvaart in Giethoorn op 30 augustus zal in het teken staan van 50 jaar Film Fanfare.