Giethoorns Fanfare

Derde Fanfare Festival weekend Gieters feestje!

Giethoorn – Het derde weekend van het Fanfare Festival brengt de spanning tot een absoluut hoogtepunt in Giethoorn. Er was een hoofdrol voor het Giethoorns Fanfare in de dorpssoap pur sang.

Giethoorn volop dorpsavontuur! De film Fanfare werd 50 jaar geleden gemaakt in het bijzondere decor van Giethoorn. Reden voor een feestjaar dus met bijzondere activiteiten.

Afgelopen weekend werd de strijd om de felbegeerde Fanfare bokaal vervolgd. Nadat het publiek werd opgewarmd aan de dorpsgracht trad het Hasselts Fanfare zaterdag op bij Restaurant Hollands Venetië. Het publiek gaf een staande ovatie aan het einde en met tegenzin werden de instrumenten weer ingepakt.” Wat een fantastische dag dit moeten we vaker doen”, aldus een van de muzikanten.

Giethoornse Fanfare zonnig optreden en toekomst
Het Giethoornse Fanfare, weer volop werkende aan een zonnige toekomst, speelde zondag samen met haar Malletband bij Smit’s paviljoen en Restaurant ’t Vonder. De zonovergoten dorspgracht, de vrolijke klanken en de stroom van toeristen zorgden voor een groot spektakel. Ook Muziekvereniging Crescendo Excelsior uit Nieuwleusen gaf een concert aan de Ds. T.O. Hylkemaweg waar de vonken vanaf spatten. Kortom: het wordt nog spannend in de eindstrijd.

Het publiek is de dagjury en beoordeelde de Fanfares op o.a. de criteria originaliteit en muziek, de kaarten kunnen bij de deelnemende ondernemers (te herkennen aan de 50 jaar Film Fanfare vlag) worden afgehaald en ingeleverd. Afgelopen weekend stroomden de kaarten bij ondernemers binnen.

De tussenstand na drie Fanfareweekenden:

1. Hasselts Fanfare 8.34
  2. Vollenhoofsch Fanfare 8.24
  3. Giethoorns Fanfare 8.22
  4. Fanfare St. Caecilia Heetten 8.19
  5. Muziekvereniging Reutem 7.78
  6. Cresendo Excelsior Nieuwleusen 7.46
  7. De Harmonie Wesepe 7.45
  8. St. Caecilia Vasse 7.35

De volgende optreden vinden op 8 juni plaats met muziekvereniging Salland, voor het Fanfare Festival en mannenkoor de Flagellanten die shanty's en zeemansliederen ten gehore brengt langs de grachten.

Op 18 oktober, tijdens de kunst- en cultuurmarkt, wordt de eindstrijd gevoerd om de felbegeerde Fanfare bokaal.

In het decor van de Film naar de Film
Ook bijzonder in het Fanfareprogramma zijn de twee ‘Drijf-in’ vertoningen van de film Fanfare op groot scherm aan het water. Iedereen kan op zaterdag 5 juli in Dwarsgracht bij Restaurant De Otterskooi en op 26 juli aan de Ds. T.O. Hylkemaboulevard in Giethoorn de film Fanfare op groot scherm zien vanuit de eigen boot of op de wal! Let op de sprookjesachtige gondelvaart in Giethoorn op 30 augustus zal in het teken staan van 50 jaar Film Fanfare.

Expositie Film Fanfare
In het najaar is er een expositie in ’t Olde Maat Uus met bijzonder materiaal uit en van de Film Fanfare. Heeft u nog een bijzonder stuk om onze collectie compleet te kunnen maken laat dan een berichtje achter op deze website (contact).

Fiets-wandel-vaarroute
De uitspraak van Ton Lutz, dirigent Altena in de Film Fanfare: “Aan één ding is gebrek in dit dorp, aan eenvoudige straten” geeft aan hoe spannend het kan zijn om op ontdekkingsreis door Giethoorn te gaan. Een fiets-, vaar-, en wandelroute maakt het nu mogelijk de achtergronden van de film te ontdekken en onderweg bijzondere plekken aan te doen. Wist u bijvoorbeeld dat Bert haanstra in het water van het Molengat in de zomer van 1958 een deel van Smit’s Paviljoen als filmdecor liet nabouwen om de opnames te kunnen voltooien?

Bij de deelnemende bedrijven te herkennen aan de 50 jaar film Fanfare vlag kan men aan het einde van de dag een Film Fanfare Menu nuttigen, met specialiteiten van het huis. De eerste Film Fanfare routes vlogen al over de toonbank van de deelnemende bedrijven en het VVV kantoor Giethoorn. Voor het symolische bedrag € 0,50 kan de route worden gekocht.