Fanfare Festival in Zomers Giethoorn

50 jaar film Fanfare: eindstrijd in zicht

Giethoorn – De stemming zat er goed in tijdens het laatste Fanfareweekend in zonovergoten Giethoorn. Onder leiding van dirigent Nieuwkamp zorgt Muziekvereniging Salland al varende voor muzikaal vertier op de Gieterse dorpsgracht.

Dit korps uit Liederholthuis is het laatste korps dat meestrijd om de Fanfare bokaal van vijftig jaar Film Fanfare. Speciaal voor vandaag was hét Fanfare filmlied ingestudeerd. ‘Een moeilijk nummer’, zo verklaart de dirigent, maar we gaan het toch doen. De schipper Nick, roept: ‘We gaan’, en al spelend vertrekt de grote bok langs de Hylkemaweg. Gelukkig zorgden de(horeca)bedrijven langs de Hylkemaweg voor voldoende afkoeling.

Mannenkoor de Flagellanten bracht de hele middag shanty's en zeemansliederen ten gehore langs de grachten. ‘Gelukkig zijn de mannen luchtig gekleed’, aldus een toeschouwer.

Finale 18 oktober
Over een paar dagen wordt er bekend welke Fanfares in de Finale zullen staan. De stemmen worden nu verzameld en geteld. Het publiek heeft massaal de Fanfares beoordeeld. De finale vindt 18 oktober aan het einde van de middag plaats. Overdag is er ook een kunst- en cultuurmarkt in Giethoorn.

RTV Oost mediapartner 50-jarig jubileum ‘Fanfare’
RTV Oost is de mediapartner van 50 jaar Film Fanfare en doet verslag van alle speciale evenementen rond het 50-jarig jubileum van de Film Fanfare.

Film Fanfare op bijzondere locatie bekijken
Op zaterdag 5 juli is er in Dwarsgracht bij Restaurant De Otterskooi de eerste ‘Drijf-in’ vertoningen van de film Fanfare op groot scherm aan het water. Aan de Ds. T.O. Hylkemaboulevard is op 26 juli de film Fanfare op groot scherm zien vanuit de eigen boot of op de wal!

Muziekfestivals en Gondelvaart
Er is komende zomer meer Muziek in Giethoorn, op 12 en 13 juli swingt iedereen op rock ’n roll muziek tijdens Rock Around Giethoorn. Tijdens  WiedePop op 9 en 10 augustus en van 15 tot en 17 augustus stapt iedereen weer aan boord van de borrelboot voor het spetterende Blues Festival

De sprookjesachtige gondelvaart in Giethoorn op 30 augustus zal in het teken staan van 50 jaar Film Fanfare. Dus muziek zal niet ontbreken!

Bijzondere Film Fanfare collectie
Museumboerderij ’t Olde Maat Uus houdt dit najaar een expositie met bijzondere stukken uit en over de film Fanfare. Mochten er nog bijzondere zaken zijn die u wilt toevoegen aan deze expositie, laat dan een berichtje achter op deze website (contact).