Drijf-in-Film Fanfare in Dwarsgracht

Cultfilm vertoont in nostalgische sfeerPERSBERICHT

Giethoorn – Ooit eens met de boot naar de film geweest? Of in een betoverende omgeving naar dé cultfilm Fanfare gekeken? Dan is zaterdag uw kans om daar verandering in te brengen. 50 jaar Film Fanfare heeft een nieuw ingrediënt; namelijk de Drijf-in-Film Fanfare. Café Restaurant de Otterskooi in Dwarsgracht is gastheer op deze avond.

Door Gabriella Esselbrugge

Om 22.00 uur opent de openlucht bioscoop haar deuren, vooraf een Film Fanfare diner genieten? Dat kan bij de Otterskooi of een van de andere deelnemende bedrijven die zijn te herkennen aan de Film Fanfare vlag.

Film Fanfare tweede vertoning
Op zaterdag 26 juli is er aan de ds. T.O. Hylkemaboulevard een tweede ‘Drijf-in’ Film Fanfare op groot scherm aan het water. Reden genoeg voor een avond popcorn, cola en Gieterse nostalgie met je eigen boot of lekker op de wal!

Publiek bedankt!
Het publiek beoordeelde massaal de Fanfares, het was een behoorlijke nek aan nek race, maar er kunnen er maar twee in de finale staan. Tijdens de finale eindstrijd op zaterdag 18 oktober staan het Vollenhoofsch Fanfare en het Hasselts Fanfare op het podium om te strijden om de Fanfare bokaal. Het Giethoorns Fanfare belandde met een mooie derde plek net buiten de bok.

Kunst- en Cultuurmarkt
Op zaterdag 18 oktober is er buiten de Festival Finale een Kunst- en Cultuurmarkt aan de Ds. T.O. Hylkemaweg. Deze dag worden er taxaties verricht, staan er kraampjes, worden er veilingen  gehouden en heeft 50 jaar Film Fanfare nog een aantal verrassingen.

Muziekfestivals en Gondelvaart
Er is deze zomer meer Muziek in Giethoorn, op 12 en 13 juli waagt iedereen een dansje op rock ’n roll muziek tijdens Rock Around Giethoorn. Tijdens  WiedePop op 9 en 10 augustus staan er prachtige formaties op de planken. En van 15 tot en 17 augustus stapt iedereen weer aan boord van de borrelboot voor het spetterende Blues Festival.

De sprookjesachtige gondelvaart in Giethoorn op 30 augustus staat in het teken van 50 jaar Film Fanfare. Dus muziek zal niet ontbreken!

Bijzondere Film Fanfare collectie
In Museumboerderij ’t Olde Maat Uus wordt dit najaar een expositie gehouden met bijzondere stukken uit en over de film Fanfare. Mochten er nog bijzondere zaken zijn die u wilt toevoegen aan deze expositie, laat dan een berichtje achter op deze website (contact).

Klik hier voor de openingspagina

+++ SLOTAKKOORD FANFARE FESTIVITEITEN IN GIETHOORN +++