Meesterwerk Haanstra op doek in openlucht

Gieterse filmmomenten Fanfare brengen sfeer aan het water

Giethoorn De schemering valt. Het water geeft rust en het publiek is stil gevallen. Bijna tweehonderd mensen in de sfeervolle openlucht bioscoop, die Stichting vijftig jaar Film Fanfare organiseert. Een enkeling haalde de boot van stal om naar de drijf-in te gaan. Dwarsgracht beleeft een bijzondere avond, het terras van café restaurant De Otterskooi is omgetoverd tot een heuse bioscoopzaal.

Hoofdrol spelers als Albert Mol, Andrea Domburg, Bernard Droog, Hans Kaart en ons eigen Gieters talent Jan Mol schitterenden opnieuw in hun prachtige rollen op het doek. Jan Mol, aanwezig bij deze bijzondere voorstelling vertelde vol vuur schitterende verhalen aan de bezoekers.

Miljoenen mensen bekeken afgelopen halve eeuw de cultfilm Fanfare van Bert Haanstra in de bioscoop op het witte doek of thuis op het TV-scherm. De film zette de naam Giethoorn op de kaart en bracht het toerisme extra op gang.

Megascherm aan de boulevard
Op zaterdag 26 juli wordt de film Fanfare opnieuw vertoond als “Drijf-in” voorstelling Fanfare.Dan wordt de Ds. T.O. Hylkemaweg omgetoverd tot een openluchtbioscoop met een megascherm. Met je eigen boot, een rondvaartboot of vanaf het terras naar de film die vijftig jaar geleden al vele mensen ontroerde? De film is gratis, maar wil je zeker zijn van een plek op het filmterras? Reserveer dan in de voorverkoop voor € 5,00 een stoel, dit is inclusief twee consumpties. De kaarten zijn verkrijgbaar bij VVV Giethoorn, Hotel Brasserie de Pergola en Restaurant de Rietstulp.

Film Fanfare Route
Niet in de gelegenheid de film te bekijken? Dan is de Filmroute die langs de bijzondere locatie van de film gaat een uitgelezen mogelijkheid om de Fanfaresfeer te proeven. Bij alle deelnemende bedrijven (te herkennen aan de vlag 50 jaar Film Fanfare) en het VVV Giethoorn is de route voor het symbolische bedrag van 50 cent te verkrijgen.

Fanfare Festival Finale daar zit muziek in
Op zaterdag 18 oktober blazen het Vollenhoofsch- en het Hasselts Fanfare in de finale van het Fanfare Festival. Een muziekspektakel met een strenge jury, die strijden om de Film Fanfare bokaal. Natuurlijk mag het Giethoorns Fanfare niet ontbreken en geeft het ook acte de présence op deze bijzondere dag.

Kunst- en Cultuurmarkt
Naast de Festival Finale vindt 18 oktober de Kunst- en Cultuurmarkt aan de Ds. T.O. Hylkemaweg plaats. Tijdens deze markt zijn er antiek-taxaties, verkopen artistieke marktkraampjes hun waar, worden er veilingen gehouden en zijn er een aantal andere verrassende ingrediënten op het gebied van kunst- en cultuur.

Muziekfestivals en Gondelvaart
Er is deze zomer meer Muziek in Giethoorn, op 12 en 13 juli waagt iedereen een dansje op rock ’n roll muziek tijdens Rock Around Giethoorn. Tijdens  WiedePop op 9 en 10 augustus staan er prachtige formaties op de planken. En van 15 tot en 17 augustus stapt iedereen weer aan boord van de borrelboot voor het spetterende Blues

Festival
De sfeervolle gondelvaart in Giethoorn, die op 30 augustus wordt gehouden staat in het teken van 50 jaar Film Fanfare. Fanfaremuziek en scènes uit de film, passeren in het voorprogramma de revue.

Collectie Film Fanfare in museumboerderij
Museumboerderij ’t Olde Maat Uus wordt heeft dit najaar een bijzondere Film Fanfare expositie met allerlei stukken uit de film Fanfare, over Giethoorn en de spelers. We zijn nog op zoek naar extra stukken. Heeft u nog een leuk plakboek van de Film, een bijzonder instrument, beeldmateriaal of rekwisieten? Laat dan een bericht achter op deze site (contact).