Stem op Giethoorn voor beeld Albert Mol

Ware idols ontketend voor mooiste plek sculptuur

GIETHOORN - Het mooiste dorp van Nederland al weken in de ban van beeld Albert Mol. In 1958 ontketende Mol al een grote schare fans in Giethoorn wegens zijn prominente en hilarische rol in de Film Fanfare. Nu 50 jaar later tijdens het jubileum verdiend Albert Mol in Brons weer een hofdrol.

Dirigent Film Fanfare
Miljoenen mensen bekeken afgelopen halve eeuw naar de film Fanfare van Bert Haanstra. Albert Mol speelde als dirigent een belangrijke rol in deze – grotendeels in Giethoorn opgenomen – film.

Giethoorn en toerisme
De Film Fanfare heeft flink bijgedragen aan de bekendheid van Giethoorn. Giethoorn werd door de film wereldnieuws en de toeristische trekpleister werd steeds beter bezocht. Het beeld van Albert Mol in Giethoorn zou een nieuw cultureel ingrediënt voor Giethoorn kunnen zijn en de vele bezoekers kunnen verrassen.

Beelden-idols
Kreeg de winaar van de eerste Idols editie Jamai al een wassen beeld in Madame Tussaud. De rollen zijn nu omgedraaid en een prachtig standbeeld ter herinnering aan wijlen Albert Mol zoekt nu een locatie. Laren, Arnhem, Dieren, Amsterdam en Giethoorn laten zich van hun mooiste kant zien om het levensechte beeld van 1.80 m binnen de regio grenzen te krijgen. Zoals het een echte strijd betaamt mag er op de favoriete plaats worden gestemd.

Hoogtepunt 50 jaar Film Fanfare Giethoorn
Tijdens de Kunst- en Cultuurmarkt en de Fanfare Festival Finale op 18 oktober is de ultieme gelegenheid het meesterwerk van kunstenaar Wim Kuijl te onthullen. De Stichting 50 jaar Film Fanfare Giethoorn is achter de schermen hard bezig om flink uit te pakken als Mol in Brons het mooiste dorp van Nederland opnieuw komt veroveren.

Kunstenaar kiest
Op 20 augustus wordt de definitieve keuze bekend gemaakt. Op de site van de kunstenaar,die speciaal voor deze gelegenheid is ontwikkeld kunnen mensen stemmen op hun favoriete plaats.

Stem op Giethoorn
Stem op Giethoorn op www.wimkuijl.nl, in het dorp van de Fanfare, mag de dirigent toch niet ontbreken!

Klik hier  voor de uitzending Zomertijd van RTV Oost, waar de uitslag bekend gemaakt wordt. Klik hier voor de bijbehorende uitslag.