Manshoog standbeeld Albert Mol straks in Giethoorn?

Giethoorn – Miljoenen mensen bekeken afgelopen halve eeuw naar de film Fanfare van Bert Haanstra. Albert Mol speelde als dirigent een belangrijke rol in deze – grotendeels in Giethoorn opgenomen - film. Nu in het Gelderse Laren de komst van een manshoog standbeeld op losse schroeven staat, is Giethoorn één van de kandidaten om het standbeeld binnen haar dorpgrenzen te herbergen.

Kunstenaar enthousiast over beeld Albert Mol in Giethoorn
Het standbeeld, ter herinnering aan wijlen Albert Mol, verdeelt de inwoners van Laren (Gld). Veel Larenaren, in wier dorp de auteur en acteur jarenlang heeft gewoond, zitten niet te wachten op het kunstwerk op een openbaar terrein in hun plaats. Er zijn nu nog twee andere locaties in de race voor de sculptuur van 1.82 meter van beeldhouwer Wim Kuijl: Arnhem en Giethoorn. Amsterdam, die in aanvang ook aan de Beeldenstorm deelnam is uit de race. Er zijn dus nog drie serieuze kandidaten over. De kunstenaar staat positief tegen over de komst van het unieke standbeeld van Albert Mol naar Giethoorn. Als het beeld maar een prominente plaats in Giethoorn krijgt. Er lijkt een heuse Beeldenstorm te zijn losgebroken. “Het standbeeld is in Giethoorn meer dan welkom, wat is een Fanfare  zonder een dirigent?”, aldus Gabriella Esselbrugge die contact zocht met de kunstenaar namens de Stichting 50 jaar Film Fanfare.

Klik hier voor meer informatie en een interview.