Drijf-in Film Fanfare aan boulevard in Giethoorn

Geniet van de zaterdagavond zomerfilm in de openluchtPERSBERICHT

Giethoorn – Een zwoele zomeravond gevuld met humor, romantiek en dorpsavontuur tijdens de tweede drijf-in Film Fanfare aan de Ds. T.O. Hylkemaboulevard in Giethoorn. De Fanfaresterren spetteren zaterdag vanaf 21.30 uur op het witte doek onder de sterren.

Door Gabriella Esselbrugge

Melkbussen worden omver gevaren, een dolle koe rent over het terras, een dirigent bungelt op een punterboom op het Wiede: kortom actie in het fictieve dorp Lagerwiede de filmnaam van Giethoorn. 

De openluchtbioscoop die dit keer is opgesteld tegenover Restaurant de Rietstulp aan de Ds. T.O. Hylkemaweg, is gratis te bezoeken met de boot. Voor mensen die geen zeebenen hebben is er de gelegenheid vanaf de wal de legendarische film te bekijken. Wilt u zeker zijn van een mooie plek, reserveer dan een stoel inclusief twee consumpties op het filmterras. De kosten hiervoor zijn € 5,00 per persoon, reserveringen kunnen worden gedaan bij Hotel Brasserie de Pergola, Restaurant de Rietstulp of VVV Giethoorn.

Voor de film alvast de Giethoornse sfeer en culinaire verrassingen genieten? Reserveer dan een tafel bij een van de deelnemende restaurants, te herkennen aan de Film Fanfare vlag. Klik hier om de deelnemende restaurants te vinden.

Even stil voor Riek Schagen
Vorige week overleed de actrice Riek Schagen (mevrouw Koendering in de Film) die het themajaar 50 jaar Film Fanfare Giethoorn nog opende op 12 april jl. met het hijsen van de vlag en de zin “Leve de Fanfare”. Vooraf de film zal één minuut stilte worden gehouden voor deze bijzondere dame.

In de herhaling
Op zaterdag 23 augustus is het de beurt aan Grand café de Fanfare zelf. Het terras is op deze avond omgetoverd in een echte bioscoop. Achter de tap op het witte doek Geursen in zijn rol als kastelein van café Fanfare, en in het huidige café staat gastheer Arie Willem Vermeij voor zijn gasten klaar.

Finale Fanfare Festival & Kunst- en Cultuurmarkt
Het Vollenhoofsch – en Hasselts Fanfare spelen op 18 oktober in de finale om de Fanfare bokaal. Buiten dit hoogtepunt is er Kunst- en Cultuurmarkt aan de Ds. T.O. Hylkemaweg. Deze dag worden er taxaties verricht, staan er kraampjes en zijn er veilingen.

Muziekfestivals en Gondelvaart
Naast de Filmvertoningen, is er op 9 en 10 augustus WiedePop in Giethoorn waar prachtige formaties op de planken staan. En van 15 tot en 17 augustus stapt iedereen weer aan boord van een borrelboot voor het spetterende Blues Festival.
De Gondelvaart in Giethoorn op 30 augustus staat in het teken van 50 jaar Film Fanfare. Verlichte gondels met een muzikale omlijsting zorgen voor een evenement van formaat.

Bijzondere Film Fanfare collectie

In Museumboerderij ’t Olde Maat Uus wordt vanaf 18 oktober een 50 jaar Film Fanfare expositie gehouden. Mochten er nog bijzondere zaken zijn die u wilt toevoegen aan de bestaande collectie, laat dan een bericht achter op onze website (contact).

Klik hier voor de openingspagina

+++ SLOTAKKOORD FANFARE FESTIVITEITEN IN GIETHOORN +++