Als de bliksem naar een andere locatie voor film

Film Fanfare van drijf-in naar hotel-inGIETHOORN- Afgelopen weekend was de tweede vertoning van de Film Fanfare aan de Ds. T.O. Hylkemaboulevard in Giethoorn. In de middag werd een groot scherm opgebouwd en bioscoopstoelen aan het water gezet voor een romantische avond naar de film.
Maar van één ding hebben ze hier in Lagerwiede (zoals Giethoorn in de film heet) heel veel: water, een beroemde uitspraak van dirigent Altena in de film. Giethoorn had zaterdagavond ook te kampen met veel water, maar deze keer kwam het water met bakken uit de lucht. Als de bliksem werd er een plan gemaakt om het Filmterras naar binnen te verplaatsen.

Door Gabriella Esselbrugge

De gasten die ondanks het noodweer in grote getale waren gekomen, werden in Restaurant de Rietstulp en Hotel Brasserie de Pergola opgevangen. In de laatste werd na de hevigste buien de brasserie omgetoverd tot bioscoopzaal.

Een Fanfare Quiz werd ingezet om het publiek te testen op Fanfare kennis. Vragen als wie regisseerde de film werden door velen goed beantwoord. De quizmaster Freddy Slomp stelde pittige vragen als ‘waar werd het concours gehouden?’

Vooraf de film werd er een minuut stilte gehouden voor het overlijden van Riek Schagen die niet alleen het Fanfare themajaar opende, maar ook een grote inspirator is geweest bij het organiseren van 50-jaar film Fanfare.

Iets later dan gepland spetterden de Fanfare sterren dan toch nog van het doek toen om 22.30 uur de film werd gestart. Er werd veel gelachen door jong en oud en de bezoekers beleefden een stukje dorpsavontuur in Giethoorn.

Ballotage beeld Albert Mol
Jack Seuren en zijn vrouw, de zwager en zus van de Beeldhouwer Wim Kuijl waren dit weekend ook in Giethoorn. Potentiële locaties voor het prachtige beeld van Albert Mol zijn bekeken. Er werd een klein wassen exemplaar meegenomen om te laten zien hoe het levensechte beeld gaat worden.

Ook tijdens de film genoot het echtpaar van de acties van Albert Mol. Op 21 augustus zal er een beslissing vallen of het beeld van Albert Mol in decor van de succesvolle film Fanfare zal komen te staan. Giethoorn is hiervoor nog in de race met het Gelderse Laren en Arnhem.

Filmterras
Op zaterdag 23 augustus is het de beurt aan Grand café de Fanfare zelf. Het terras van het café is op deze avond omgetoverd in een echte bioscoop. Achter de tap op het witte doek Geursen in zijn rol als kastelein van café Fanfare, en in het huidige café staat gastheer Arie Willem Vermeij voor zijn gasten klaar.

Finale Fanfare Festival & Kunst- en Cultuurmarkt
Het Vollenhoofsch – en Hasselts Fanfare spelen op 18 oktober in de finale om de Fanfare bokaal. Buiten dit hoogtepunt is er Kunst- en Cultuurmarkt aan de Ds. T.O. Hylkemaweg. Deze dag worden er taxaties verricht, staan er kraampjes en zijn er veilingen.

Muziekfestivals en Gondelvaart
Naast de laatste filmvertoning, is er op 9 en 10 augustus WiedePop in Giethoorn waar prachtige formaties op de planken staan. En van 15 tot en 17 augustus stapt iedereen weer aan boord van de borrelboot voor het spetterende Blues Festival.
De sprookjesachtige gondelvaart in Giethoorn op 30 augustus staat in het teken van 50 jaar Film Fanfare. Dus muziek zal niet ontbreken!

Film Fanfare collectie
In Museumboerderij ’t Olde Maat Uus wordt dit najaar een expositie gehouden met bijzondere stukken uit en over de film Fanfare. Mochten er nog bijzondere zaken zijn die u wilt toevoegen aan deze expositie, laat dan een berichtje achter op onze website (contact).

Klik hier voor de openingspagina

+++ SLOTAKKOORD FANFARE FESTIVITEITEN IN GIETHOORN +++