Wie dirigeert de eindstrijd voor het beeld van Albert Mol? Giethoorn gooit al haar charmes in de strijd

GIETHOORN - Er kan door het publiek nog tot dinsdagnacht 19 augustus 12 uur worden gestemd over de plek waar het standbeeld van Albert Mol moet komen te staan. Beeldhouwer Wim Kuijl heeft daartoe een poll geopend op
www.wimkuijl.nl, de dorpen Giethoorn en Laren voeren hiertoe een ware strijd. Kan Giethoorn tijdens 50 jaar Film Fanfare een beeld van dé dirigent van de Fanfare onthullen?

Van Hyves, kranten, radio, TV, websites van evenementen, ondernemers, bewoners tot blogs; alle middelen zijn door de twee koplopers ingezet om maar zoveel mogelijk stemmen binnen te halen. Loopt Laren nu in de peiling voor, zet Giethoorn de zeilen bij. Miljoenen mensen bekeken afgelopen halve eeuw de film Fanfare van Bert Haanstra. Albert Mol speelde als dirigent een belangrijke rol in deze – grotendeels in Giethoorn opgenomen - film. 2008- meer dan duizend liefhebbers stemmen voor plaatsing van het manshoge beeld van Albert Mol op zijn of haar favoriete plaats.

De winnaar van de eindstrijd wordt woensdagavond 20 augustus om 21.14 uur in het programma Zomertijd van RTV Oost bekend gemaakt. De kunstenaar Wim Kuijl of zijn zwager en zaakwaarnemer Jack Seuren zal in dit programma de spanning voor de kanshebbers opvoeren tot een hoogtepunt. De stemming op internet weegt voor 25% mee in de uiteindelijke beslissing. De overige criteria zijn onder andere de plaats van het beeld, veiligheid en promotie.

Gieterse sterren bij openlucht voorstelling Film Fanfare
Om even van de beeldenstorm bij te komen is Albert Mol op het witte doek te bewonderen. Grand Café de Fanfare draait in samenwerking met de Stichting 50 jaar Film Fanfare zaterdagavond 23 augustus vanaf 21.30 uur de film op het filmterras. De Gieterse sterren Titi en Jan Mol zijn deze avond eregasten. Kom alvast in de stemming bij de live-muziek in het voorprogramma. Zeker zijn van een plaats op het filmterras? Reserveer telefonisch op 0521-361600 of stuur een e-mail naar info@de-fanfare.nl. Kosten zijn € 5,00 per persoon inclusief twee consumpties.

Giethoorn is in feeststemming
Vanaf maandag 25 augustus is Giethoorn weer onderdeel van een stemming, een aantal bewoners is hard aan het werk voor een thematuin film Fanfare. Een driekoppige jury keurt de feeëriek verlichte tuinen in het dorp volgens de citeria verlichting, filmaandacht en algemene indruk. Welke drie tuinen worden het mooist? Van noord naar zuid zijn er meer dan 70 bruggen verlicht met ruim 1200 meter verlichtingskabel. Bijzonder zijn de dertien verlichte silhouetten in diverse tuinen, die karakteristieke taferelen van Giethoorn weergeven. Deze vormen het decor van de unieke gondelvaart op zaterdag 30 augustus.

Jan Mol opnieuw ‘acteur’ in Film Fanfare
Zaterdag 30 augustus wordt er door sponsoring van Kruider woninginrichting uit Steenwijk en grote inzet van de Vereniging Gondelvaart Giethoorn in het voorprogramma van de gondelvaart speciaal aandacht gegeven aan het feit dat het 50 jaar geleden is dat de film ‘Fanfare’ in Giethoorn is opgenomen. Kruider Woninginrichting viert dit jaar zelf een 80 jarig jubileum en volgens Hein Kruider ‘is sponseren een mooie manier om iets terug te doen, in dit geval zijn het de bezoekers van de gondelvaart in Giethoorn’.

Klik hier voor de uitzending Zomertijd van RTV Oost, waar de uitslag bekend gemaakt wordt. Klik hier voor de bijbehorende uitslag.