Fanfare in Fanfare
Openlucht voorstelling legendarische film Fanfare

GIETHOORN - De film Fanfare bekijken op de plek waar een groot deel van de film, nu precies vijftig jaar geleden, opgenomen is? Dat kan! Aanstaande zaterdag opent Café Fanfare zijn deuren voor openluchtvoorstelling van de film die voor het dorp Giethoorn van zo’n grote betekenis is (geweest).

Op het terras en het doek
Bijzonder aan deze voorstelling is de aanwezigheid op het filmterras van twee oud-acteurs uit de film Jan en Titi Mol. Die in de veel besproken film van regisseur Bert Haanstra op het doek schitterden.

Kom tijdens het voorprogramma alvast in de stemming bij de live-muziek van Bert Kling en Henk Zoon. Zeker zijn van een plaats op het filmterras? Reserveer telefonisch op 0521-361600 of stuur een e-mail naar info@de-fanfare.nl. Kosten zijn € 5,00 per persoon inclusief twee consumpties.

Het blijft feest
Giethoorn won eerder deze week een prachtig beeld van Albert Mol in een grote strijd. De Stichting 50 jaar Film Fanfare Giethoorn wil iedereen die hier aan heeft bijgedragen bedanken. Tevens wordt iedereen uitgenodigd op 18 oktober tijdens de kunst- en cultuurmarkt, de finale van het Fanfare Festival en de opening van de expositie 50 jaar Film Fanfare in ’t Olde Maat Uus dit beeld feestelijk te onthullen.
En het feest gaat maar door, volgende week is er de jaarlijkse Gondelvaart en feestweek in Giethoorn.

Feeërieke tuinen
Vanaf maandag 25 augustus is Giethoorn weer onderdeel van een stemming, een aantal bewoners is hard aan het werk voor een thematuin film Fanfare. Een driekoppige jury keurt de feeëriek verlichte tuinen in het dorp volgens de citeria verlichting, filmaandacht en algemene indruk. Welke drie tuinen worden het mooist? Van noord naar zuid zijn er meer dan 70 bruggen verlicht met ruim 1200 meter verlichtingskabel. Bijzonder zijn de dertien verlichte silhouetten in diverse tuinen, die karakteristieke taferelen van Giethoorn weergeven. Deze vormen het decor van de unieke gondelvaart op zaterdag 30 augustus. Kijk voor het volledige programma op http://www.gondelvaartgiethoorn.nl/.

Jan Mol opnieuw ‘acteur’ in Film Fanfare
Zaterdag 30 augustus wordt er door sponsoring van Kruider woninginrichting uit Steenwijk en grote inzet van de Vereniging Gondelvaart Giethoorn in het voorprogramma van de gondelvaart speciaal aandacht gegeven aan het feit dat het 50 jaar geleden is dat de film Fanfare in Giethoorn is opgenomen.

Klik hier voor de uitzending Zomertijd van RTV Oost, waar de uitslag bekend gemaakt wordt. Klik hier voor de bijbehorende uitslag.