Giethoorn verwelkomt dirigent aan de dorpsgracht

Nieuwe inwoner Albert Mol verhuist op Gieterse wijze

18 okt 01
18 okt 02
18 okt 03
18 okt 01
18 okt 02

GIETHOORN - Donderdagochtend tekenden André van der Nadort, wethouder van de gemeente Steenwijkerland en Jack Seuren van S&G en Partners het contact voor het beeld van Albert Mol in Restaurant 't Achterhuus in Giethoorn. Pas na zaterdag, wanneer de officiële onthulling is van het manshoge beeld kan de nieuwe inwoner van Giethoorn worden in geschreven bij de burgelijke stand.

De voorbereidingen zijn nog in volle gang; alles wordt uit de kast gehaald om de dirigent van de Fanfare Albert Mol op zaterdag 18 oktober tijdens het slotspektakel van 50 jaar Film Fanfare Giethoorn weer te laten schitteren. Kunstenaar Wim Kuijl onthult zaterdag op ludieke wijze het beeld om 15.15 uur tegenover de doopsgezinde kerk.

Tussen Kunst & Kitch
Meer dan 50 standhouders staan op de kunst - en cultuurmarkt die is te bezichtigen langs de Ds. T.O. Hylkemaweg. Hotel Brasserie de Pergola organiseert een eigen "Tussen Kunst & Kitsch". Iedereen die antiek thuis heeft liggen en zich afvraagt wat de waarde ervan is kan zijn antiek tussen 11.00 en 15.00 uur laten taxeren door taxateur Enno de Boer (bekend van het RTV Oost televisieprogramma geen kaf maar koren). In de loop van de avond om 18.30 uur organiseert Grandcafé Centrum een kunst- en antiekveiling. De opbrengt van de veiling gaat naar een goed doel.

Finalestrijd tussen de Fanfares
Wekenlang streden regionale fanfares om een finaleplaats van het Fanfarefestival. Het publiek gunde uiteindelijk het Hasselts Fanfare en het Vollenhoofsch Fanfare een plekje in de finale.  Net als in de film vijftig jaar geleden zullen de twee fanfares een mooi optreden neerzetten om kans te maken op de Fanfarebokaal. De optredens zijn vanaf 14.30 uur te zien in de muziektent tegenover Restaurant 't Achterhuus aan de Ds. T.O. Hylkemaweg.

Jurkje van Titi Mol
Vanaf zaterdag 18 oktober is een nieuwe expositie te bezichtigen in de karakteristieke Gieterse museumboerderij 't  Olde Maat Uus aan het binnenpad.  Met (uiteraard) als thema '50 Jaar Film Fanfare'. De expositie heeft bijzondere foto's, requisieten uit de film, een jurkje van de jonge Gieterse actrice Titi Mol en andere bijzonderheden uit en over de cultfim. De entree is € 3,00 per persoon en voor kinderen € 1,00.

De officiële opening van de expositie 50 jaar Film fanfare is om 17.30 uur en zal door Fanfareheldin Titi Mol worden verricht. De expositie is nog tot 30 november te bezichtigen. kijk voor de openingstijden op www.oldemaatuus.nl.