Chinese filmploeg maakt Film Fanfare reportage

Giethoorn ontvangt populaire zender CCTV6

albertmol1

GIETHOORN- Aan de vooravond van het slotspektakel van 50 jaar Film Fanfare bracht een delegatie van het populaire Chinese TV-kanaal CCTV6 een bezoek aan Giethoorn.Door Gabriella Esselbrugge

Komend weekend staat Giethoorn stil bij de film van Bert Haanstra die 50 jaar geleden zoveel furore maakte en het dorp op de toeristische kaart zette. En hoeveel indruk de cultfilm heeft gemaakt is zelfs aan de andere kant van de wereld te merken. Een Chinese TV-delegatie nam een kijkje in het waterrijke decor van Lagerwiede, de naam van Giethoorn in de film.

De introductie van Joop Janssen (Fonds DuurSaam, Steenwijk) over de geschiedenis van het gebied en toerisme vormde een basis voor een zeer geslaagde rondleiding van het Chinese trio door Hollands Venetië.

800 miljoen kijkers
De Chinese gasten kregen een voorproefje van de expositie 50 jaar Film Fanfare Giethoorn in museumboerderij 't Olde Maat Uus. Gabriella Esselbrugge leidde de crew door het dorp en ervaarde dit als een hoogtepunt van de PR van 50 jaar Film Fanfare Giethoorn. 'Het is waanzinnig om in een Chinees vraaggesprek de woorden Fanfare te kunnen verstaan en te horen dat ruim 800 miljoen mensen deze reportage straks zullen zien'.

Koeienscene Chinees hoogtepunt
Verder bestond het programma uit een bezoek aan Grand café Fanfare, waar de verslaggever erg onder de indruk was van de Tuba waar hoofdrolspeler Krijns op speelde in de film.

Hierna werd er met de fluisterpunter een tocht door de dorpsgracht gevaren. Smits Pavijoen deed denken aan legendarische koeienscene op deze locatie en dat was voor de Chinezen een hoogtepunt.

Met een tussenstop in museum de Oude Aarde waar de verslaggever nog een prachtige bol kraakte, eindigde de dag met een oerhollandse maaltijd en een overnachting bij Hotel Restaurant de Jonge.